MENU RESTAURACJA

RR

MENU DLA DZIECI

ROSOŁEK z makaronem 200ml 8,-
POMIDOROWA z makaronem 200ml-10,-
NUGGETSY z kurczaka /100g/frytki /100g/keczup –19,50
POLĘDWICZKI drobiowe w sezamie /100g/kluseczki /7szt/
sos pieczeniowy+surówka -25,-
PIZZA JUNIOR 24 cm do wyboru z menu
NALEŚNIK z owocami+bita śmietana+beza – 17,50
ZUPY 300ml
ZUPA NA DZISIAJ -10,50
SWOJSKI ROSÓŁ Z MAKARONEM-10,50
KREM POMIDOROWY Z FETĄ-15,50
ŻUREK z ziemniakami i jajkiem sadzonym-15,50
CZOSNKOWA z serem żółtym jajkiem i grzankami -15,50
ROSÓŁ czysty solo 250 ml-8,-
SAŁATKI
SAŁATKA GRECKA z fetą-29,90
/mix sałat feta oliwki czerwona cebula pomidor ogórek sos vinegret/
SAŁATKA Z GRILOWANYM SEREM CAMMEMBERT-29,90
żurawina rukola pomidorek koktailowy balsamico ocet i orzechy włoskie
 MIX SAŁAT Z GRILLOWANĄ PIERSIĄ KURCZAKA -29,90
/mix sałat rukola krążki cebuli pomidorek ogórek paski zgrillowanej piersią z kurczaka sos vinegret/

DANIA GŁÓWNE zestawy
DANIE ŚLĄSKIE-38,50
Rolada wp/kluski/sos pieczeniowy/czerwona kapusta
PIECZEŃ wp-34,50
kluski/sos pieczeniowy lub z zielonego pieprzu/buraczki/chrzan
KOTLET DROBIOWY lub SCHABOWY w panierce-34,50
ziemniaki lub kluski/sos pieczeniowy lub pieczarkowo-borowikowy
zestaw 3 surówek
PIERŚ GRILLOWANA Z KURCZAKA -32,50
łódeczki ziemniaczane zestaw 3 surówek
ESKALOPKI drobiowe w sosie kurkowym-34,50
kluski lub ziemniaki puree zestaw 3 surówek
DE VOLAILLE z serem żółtym w sezamie-33,50
frytki/zestaw 3 surówek
DANIE PO BAWARSKU-35,50
mięsiwo z wedzarni/ziemniaki puree/
kapusta zasmażana/chipsy z boczku
GOLONKA gotowana -5,90/100g 
lub pieczona-6,90/100g
POLĘDWICZKI wp 150 g w sosie pieczarkowo-borowikowym-42,50
lub w sosie z zielonego pieprzu ziemniaki puree lub kluski
zestaw 3 surówek
UDKO Z KACZKI wolno pieczone-39,50
kluski/sos pieczeniowy/buraczki/żurawina
PIECZEŃ CIELĘCA 150g-43,50
kluski sos kurkowo-śmietanowy
zestaw 3 surówek
CIELĘCINA na masełku 150g z bukietem warzyw gotowanych 200g-34,50
POLICZKI WOŁOWE duszone w winie 150g-39,50
puree ziemniaczane/buraczki/musztarda francuska
OZORY WOŁOWE -39,50
w sosie musztardowym lub pieczeniowym/
puree ziemniaczane lub kluski /buraczki lub czerwona kapusta
PLACEK ZIEMNIACZANY-33,50
z gulaszem mięsnym lub w sosie pieczarkowo-borowikowym +surówka
PLACEK ZIEMNIACZANY w sosie kurkowym+surówka-35,50
DANIE CHŁOPA-35,50
placek ziemniaczany/schabowy w panierce smażony
kapusta zasmażana/czipsy z boczku
SMAŻONE SERY -33,50
do wyboru żółty mozzarella lub cammembert
w panierce/frytki/surówka
żurawina lub sos czosnkowy
SER CAMMEMBERT w cieście francuskim+żurawina-35,50
frytki mix sałat z pomidorkiem

MIĘSA PORCJE bez dodatków
ROLADA wp /150g/-19,-/szt
ROLADA wołowa /150g/-23,-/szt
PIECZEŃ wp z udzca/150g/-15,-/szt
KOTLET DROBIOWY lub SCHABOWY /140g/-15,-/szt
DE VOLAILLE z serem żółtym w sezamie /150g/-17,-/szt
POLĘDWICZKI wp 150g- 19,-/szt
UDKO Z KACZKI wolno pieczone-19,-/szt
PIECZEŃ CIELĘCA 150g -19,-/szt
POLICZKI WOŁOWE 150g -19,-/szt
OZORY WOŁOWE 150g -19,-/szt

RYBY-zestawy
FILET Z MINTAJA w panierce na maśle klarowanym-180g-35,50
ziemniaki puree lub frytki/zestaw 3 surówek
PSTRĄG -39,50 do wyboru ;
w panierce/w mące/z masłem czosnkowym/z masłem koperkowym
zestaw 3 surówek/frytki lub ziemniaki puree
STEK Z ŁOSOSIA z rusztu 180g -42,50
ćwiartki ziemniaka złociste/mix sałat z rukolą I pomidorkiem
POLĘDWICA Z DORSZA 150g -42,50
na szpinaku z czosnkiem frytki lub puree ziemniaczane
RYBY-porcje
FILET Z MINTAJA w panierce 100g/8,50
PSTRĄG 100g/7,50
STEK Z ŁOSOSIA dzwonka z rusztu 100g/14,-
POLĘDWICA Z DORSZA 100g/15,-
DODATKI
ZIEMNIAKI  z wody- 7,-
ziemniaki puree z masłem 9,-
KLUSKI ŚLĄSKIE /12szt/-9,-
RYŻ-KASZA GRYCZANA /180g/-8,-
FRYTKI-DUFINKI /200g/-9,-
ŁÓDECZKI ZIEMNIACZANE ZŁOCISTE /200g/-9,-
ŚLĄSKA kapusta czerwona /150g/-8,-
SURÓWKA z kapusty białej-kiszonej-buraczki 8,
ZESTAW 3 SURÓWEK /200g/-10,50
MIZERIA /200g/-10,50
MIX WARZYW gotowanych/200g/-12,50
SZPINAK z czosnkiem i białym serem mozzarella/200g/-13,50
MIX SAŁAT z rukolą/pomidorek/sos vinegret /150g/-9,50
KAPUSTA zasmażana z czosnkiem i boczkiem/200g/-9,50
ŻURAWINA 50ml-3,50
MASŁO CZOSNKOWE LUB ZIOŁOWE /50g/-3,50
TZATZYKI grecki sos 100ml-6,50
PIECZYWO ciepła bułeczka porcja-2,50
OCET balsamiczny 50ml-3,50

SOSY GORĄCE-150ml
pieczarkowo-borowikowy-9,50
z zielonym pieprzem -9,50
pieczeniowy -9,50
kurkowo-śmietanowy -13,50
carbonara  -7,50
musztardowy lub chrzanowy -7,50
SOSY ZIMNE-DIPY-100ml-3,00
1000 wysp-remulada-meksykański-piri piri-arabski-serowy chilli-tajski-island
kebab-czosnkowy-pomidorowy-salsa-gyros-chilli-jalapeńo-sambalem-bazyliowy-barbecue-owocowy-czekoladowy 
    DESERY-19,50
    Mini torcik beza Pavlowa z maskarpone
LODY karmel
LODY z owocami
SERNIK domowy z gorącymi malinami lub żurawiną
NALEŚNIK z maskarpone w polewie owocowej+bita śmietana+beza
CIACHO DNIA-9,-
    NAPOJE GORĄCE
    Kawa parzona czarna-7,-
    Kawa biała-8,50
    Kawa espresso 7,50
    Kawa rozpuszczalna- 7,-
    Latte kawa -8,50
    Kawa cappuccino -7,50
    /przygotowana z bitą pianą z mleka/
    Cappuccino con panna -7,50
    /kawa z dodatkiem bitej śmietany/
    Czarna herbata 7,-
    Zielona herbata 7,-
    Owocowa herbata 7,-
    Miętowa herbata 7,-
    Śmietanka do kawy 20ml-1,50
    Gorące maliny 40ml-4,50
    Sok malinowy-imbirowy-bananowy 20ml-2,-
    GRZANIEC Galicyjski-wino grzane podawane z gożdzikami i pomarańczą 200ml-18,-
KAWA MROŻONA
kawa mrożona z dodatkiem bitej śmietany /250ml/-14,50
Kawa mrożona z lodami śmietankowymi 
i bitą śmietaną /250ml/-17,50
NAPOJE ZIMNE but 200ml-7,-
    Soki owocowe; pomarańcza, jabłko, grapefruit, czarna porzeczka,
    Pepsi ,7Up , Mirinda ,Lipton Ice Tea , schweppes tonic ,wody mineralne
    Woda mineralna gazowana 500ml/z cytryną /w karafce-9,-
    Woda mineralna n/gaz 500ml/ z cytryną w karafce-9,-
PIWO
    Tyskie klasyczne /piwo lane/ 0,50l-11,- ; 0,30l-8,50
    Grzane lane piwo z sokiem 0,50l-14,- ; 0,30-10,-
PIWO BUTELKOWE-12,-
    Lech- Tyskie-Żywiec-
    Raciborskie- i inne smakowe w naszej sprzedaży
    PIWO BEZALKOHOLOWE 0% 12,-
Karmi (piwo butelkowe)-Żywiec-Piwa smakowe
WINO 150ml -15,50
Wino białe , czerwone , różowe
półsłodkie ,półwytrawne , wytrawne
------------------

INFORMACJA O ALERGENACH I PRODUKTACH POWODUJĄCYCH NIETOLERANCJE POKARMOWE

 Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, przedstawiamy listę alergenów.

LISTA ALERGENÓW:

1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.

2. Skorupiaki i produkty pochodne.

3. Jaja i produkty pochodne.

4. Ryby i produkty pochodne.

5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.

6. Soja i produkty pochodne.

7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).

8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy Queensland i produkty pochodne.

9. Seler i produkty pochodne.

10. Gorczyca i produkty pochodne.

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.

12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.

13. Łubin i produkty pochodne.

14. Mięczaki i produkty pochodne.

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz prawdziwy i ziołowy, majeranek, oregano, bazylia, vegeta, maggi.  Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

Wykaz alergenów występujących lub mogących występować w daniach i produktach dostępny na barku 

RR


zmiana cen obowiązuje od 28-07-2023



























































































































































































































































































            

 

 

 


   

 


 

Strona Główna
GALERIA
MENU CATERING
JESZ ILE CHCESZ obiady SZWEDZKI STÓŁ menu regulamin-Rybnik
RYBNIK TANIE OBIADY-DANIE DNIA codziennie inne dla każdego
ORGANIZACJA IMPREZ-PRZYKŁADOWE MENU IMPREZA W LOKALU-Rybnik
ZESTAWY OBIADOWE-DOSTAWA NA TELEFON RYBNIK-RADLIN-RYDUŁTOWY-WODZISŁAW-PSZÓW itd
MENU PIZZERIA DOSTAWA NA TELEFON DOWÓZ PIZZA RYBNIK-RADLIN-RYDUŁTOWY-PSZÓW-WODZI
MENU ŚWIĄTECZNE-WIELKANOC
OBIADY-TANIE POSIŁKI PROFILAKTYCZNE DLA FIRM-Rybnik
STYPA MENU-restauracja RENATKA-Rybnik
W E S E L E w lokalu lub dowozimy CATERING przykładowe MENU
Obiady grupowe dla wycieczek Rybnik-Niewiadom
KOMUNIA MENU-restauracja RENATKA-CATERNG-Rybnik
PROMOCJE - GRATISY
Ryba piątkowa restauracja-RENATKA Rybnik
OFERTA-dodaj swoją opinię
MENU RESTAURACJA
FAST FOOD restauracja Renatka Rybnik
CATERING szkolenia-spotkania firmowe PRZERWA KAWOWA-KANAPKI-OBIADOWA RYBNIK
AKTUALNOŚCI-praktyka dla uczniów
MENU ŚWIĄTECZNE -WIGILIA
Pekao 56 1240 4357 1111 0000 5314 5581
RESTAURACJA - PIZZERIA
"RENATKA"
WARTEX-EWA WARGACKA
ul. G.MORCINKA 16
44-273 RYBNIK
niedaleko tężni solankowej i Zabytkowej Kopalni Ignacy
TEL:32/4213900
693546850
604958311
================
e-mail: restauracja-renatka@wp.pl
===============
RESTAURACJA-PIZZERIA
RENATKA

NAJCZĘŚCIEJ ODWIEDZANY
ORAZ POLECANY LOKAL W RYBNIKU

ZWYCIĘZCA KORONY SMAKOSZA
NAJLEPSZY SMAK POTRAW
2012r
2014 wyróżnienie z certyfikatem
NAJLEPSZY SMAK POTRAW




 
Copyright © 2008 Restauracja RENATKA