MENU RESTAURACJA

RR
MENU DLA DZIECI
ROSOŁEK z makaronem 200ml 7,90-
POMIDOROWA z makaronem 200ml-7,90-
RYBKA-fileciki z mintaja panierowane /100g/
frytki /150g/ surówka/keczup – 17,90
KOTLECIK drobiowy w panierce /100g/
kluseczki /7szt/ sos pieczeniowy surówka -19,90
NALEŚNIK puszysty z owocami na słodko – 15,90
ZUPY 300ml
ZUPA NA DZISIAJ -8,50
SWOJSKI ROSÓŁ Z MAKARONEM-10,50
POMIDOROWA z ryżem lub z makaronem-10,50
ŻUREK chrzanowy z kiełbasą białą I jajkiem z pieczywem-14,50
FLACZKI w kociołku przygotowane tradycynie z pieczywem-17,50
CZOSNKOWA z serem i grzankami -12,50
Barszcz czerwony solo-8,-
SAŁATKI
SAŁATKA GRECKA z fetą-24,50
/mix sałat feta oliwki czerwona cebula pomidor ogórek sos vinegret/
 MIX SAŁAT Z GRILLOWANĄ PIERSIĄ KURCZAKA -26,50
/mix sałat rukola krążki cebuli pomidorek ogórek paski zgrillowanej piersi z kurczaka sos vinegret/
DANIA GŁÓWNE zestawy
DANIE ŚLĄSKIE-35,50
Rolada wp/kluski/sos pieczeniowy/czerwona kapusta
PIECZEŃ wp-32,50
kluski/sos pieczeniowy lub z zielonego pieprzu/buraczki/chrzan
KOTLET DROBIOWY lub SCHABOWY w panierce-33,50
ziemniaki lub kluski/sos pieczeniowy lub pieczarkowo-borowikowy
zestaw 3 surówek
KOTLET SCHABOWY w panierce-29,50
frytki/zestaw 3 surówek
DE VOLAILLE z serem żółtym w sezamie-29,50
frytki/zestaw 3 surówek
DANIE PO BAWARSKU-29,50
mięsiwo z wedzarni/ziemniaki puree/
kapusta zasmażana/chipsy z boczku
GOLONKA gotowana -4,90/100g 
lub pieczona-5,80/100g
POLĘDWICZKI wp w sosie pieczarkowo-borowikowym-33,50
lub w sosie z zielonego pieprzu ziemniaki puree lub kluski
zestaw 3 surówek
UDKO Z KACZKI wolno pieczone-35,50
kluski/sos pieczeniowy/buraczki/żurawina
PIECZEŃ CIELĘCA w kurkach-39,50
kluski sos śmietanowo-kurkowy
zestaw 3 surówek
POLICZKI WOŁOWE -35,50
puree ziemniaczane/buraczki/musztarda francuska
OZORY WOŁOWE -33,50
w sosie musztardowym lub chrzanowym/
puree ziemniaczane/buraczki lub czerwona kapusta
PLACEK ZIEMNIACZANY-27,50
z gulaszem mięsnym lub w sosie grzybowo-borowikowym +surówka
DANIE CHŁOPA-31,50
placek ziemniaczany/schabowy w panierce smażony
kapusta zasmażana/czipsy z boczku
SMAŻONE SERY -29,50
do wyboru żółty mozzarella lub cammembert
w panierce/frytki/surówka
żurawina lub sos czosnkowy
---
ROLADA wp w sosie własnym-23,50/szt
PIECZEŃ wp-14,-/szt
KOTLET DROBIOWY lub SCHABOWY-14,-/szt
DE VOLAILLE z serem żółtym w sezamie-15,-/szt
POLĘDWICZKI wp 150g w wybranym sosie-19,50/szt
UDKO Z KACZKI wolno pieczone-100g/6,80
PIECZEŃ CIELĘCA 150g w kurkach 28,50/szt
POLICZKI WOŁOWE 150g w sosie własnym-19,50/szt
OZORY WOŁOWE 150g w sosie musztardowym lub chrzanowym/-19,50/szt
RYBY-zestwy
FILET Z MINTAJA w panierce -180g-29,50
ziemniaki puree lub frytki/surówka z kiszonej lub białej kapusty
PSTRĄG -32,50 do wyboru ;
w panierce/w mące/z masłem czosnkowym/z masłem koperkowym
zestaw 3 surówek/frytki
STEK Z ŁOSOSIA z grilla 180g -32,50
ćwiartki ziemniaka złociste/mix sałat z rukolą I pomidorkiem
POLĘDWICA Z DORSZA 180g -32,50
na maśle w mące
z czosnkiem niedzwiedzim
frytki lub puree ziemniaczane/zestaw 3 surówek
---
FILET Z MINTAJA w panierce 100g/7,50
PSTRĄG 100g/7,50
STEK Z ŁOSOSIA z grilla 100g/10,50
POLĘDWICA Z DORSZA 100g/13,-
DODATKI
ZIEMNIAKI  z koperkiem- 7,-
ZIEMNIAKI pure z masłem 7,-
KLUSKI ŚLĄSKIE /12szt/-7,-
RYŻ-KASZA GRYCZANA-7,-
RYŻ Z PRAŻONYM SŁONECZNIKIEM-7,-
FRYTKI-DUFINKI 200g-7,-
ŁÓDECZKI ZIEMNIACZANE ZŁOCISTE-7,-
ŚLĄSKA kapusta czerwona -5,50
SURÓWKA z kapusty białej-kiszonej-buraczki -5,50
ZESTAW 3 SURÓWEK -9,50
MIZERIA -9,50
MIX WARZYW gotowanych-9,50
MIX SAŁAT z rukolą/pomidorek/sos vinegret-6,50
KAPUSTA zasmażana z czosnkiem i boczkiem-6,50
ŻURAWINA ,MASŁO CZOSNKOWE LUB ZIOŁOWE -3,50
PIECZYWO porcja-2,50
SOSY GORĄCE-150ml
pieczarkowo-borowikowy-7,50
z zielonym pieprzem -7,50
pieczeniowy -7,50
kurkowowo-śmietanowy -9,50
carbonara  -7,50
musztardowy lub chrzanowy -7,50
SOSY ZIMNE-DIPY-100ml-3,00
1000 wysp-remulada-meksykański-piri piri-arabski-serowy chilli-tajski-island
kebab-czosnkowy-pomidorowy-salsa-gyros-chilli-sambalem-bazyliowy-barbecue
owocowy-czekoladowy 
    DESERY -12,50
    LODY smakowe z dodatkami-12,50
    NAPOJE GORĄCE
    Kawa parzona czarna lub biała 6,-
    Kawa espresso 6,50
    Kawa rozpuszczalna z mleczkiem 6,-
    Latte kawa -7,50
    Kawa cappuccino -6,50
    /przygotowana z bitą pianą z mleka/
    Cappuccino con panna -6,50
    /kawa z dodatkiem bitej śmietany/
    Czarna herbata 6,-
    Zielona herbata 6,-
    Owocowa herbata 6,-
    Miętowa herbata 6,-
KAWA MROŻONA
kawa mrożona z dodatkiem bitej śmietany-10,50
Kawa mrożona z lodami śmietankowymi 
i bitą śmietaną -12,50
NAPOJE ZIMNE 6,-
    Soki owocowe; pomarańcza, jabłko, grapefruit, czarna porzeczka,
    Pepsi ,7Up , Mirinda ,Lipton Ice Tea , schweppes tonic
    Woda mineralna gazowana /z cytryną /
    Woda mineralna n/gaz / z cytryną
PIWO
    Tyskie klasyczne /piwo lane/ 0,50l-8,50 ; 0,30l-6,50
PIWO BUTELKOWE
    Lech Premium -8,-
    Tyskie -8,-
    Żywiec -8,-
    Warka clasik czerwona -8,-
    Raciborskie klasyczne warzone -8,-
    Desperados 0,40l -8,-
    Tyskie radler cytryna -8,-
    PIWO BEZALKOHOLOWE 0% =8,-
Karmi (piwo butelkowe)
Żywiec
Piwa smakowe
WINO 150ml -12,50
Wino białe , czerwone , różówe
półsłodkie ,półwytrawne , wytrawne

INFORMACJA O ALERGENACH I PRODUKTACH POWODUJĄCYCH NIETOLERANCJE POKARMOWE

 Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, przedstawiamy listę alergenów.

LISTA ALERGENÓW:

1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.

2. Skorupiaki i produkty pochodne.

3. Jaja i produkty pochodne.

4. Ryby i produkty pochodne.

5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.

6. Soja i produkty pochodne.

7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).

8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy Queensland i produkty pochodne.

9. Seler i produkty pochodne.

10. Gorczyca i produkty pochodne.

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.

12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.

13. Łubin i produkty pochodne.

14. Mięczaki i produkty pochodne.

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz prawdziwy i ziołowy, majeranek, oregano, bazylia, vegeta, maggi.  Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

Wykaz alergenów występujących lub mogących występować w daniach i produktach dostępny na barku 

RR






























































































































































































































































































            

 

 

 


   

 


 

Strona Główna
GALERIA
MENU CATERING
JESZ ILE CHCESZ obiady SZWEDZKI STÓŁ menu regulamin-Rybnik
RYBNIK TANIE OBIADY-DANIE DNIA codziennie inne dla każdego
ORGANIZACJA IMPREZ-PRZYKŁADOWE MENU IMPREZA W LOKALU-Rybnik
ZESTAWY OBIADOWE-DOSTAWA NA TELEFON RYBNIK-RADLIN-RYDUŁTOWY-WODZISŁAW-PSZÓW itd
MENU PIZZERIA DOSTAWA NA TELEFON DOWÓZ PIZZA RYBNIK-RADLIN-RYDUŁTOWY-PSZÓW-WODZI
OBIADY-TANIE POSIŁKI PROFILAKTYCZNE DLA FIRM-Rybnik
W E S E L E w lokalu lub dowozimy CATERING przykładowe MENU
Obiady grupowe dla wycieczek Rybnik-Niewiadom
STYPA MENU-restauracja RENATKA-Rybnik
KOMUNIA MENU-restauracja RENATKA-CATERNG-Rybnik
PROMOCJE - GRATISY
Ryba piątkowa restauracja-RENATKA Rybnik
OFERTA-dodaj swoją opinię
MENU RESTAURACJA
FAST FOOD restauracja Renatka Rybnik
CATERING szkolenia-spotkania firmowe PRZERWA KAWOWA-KANAPKI-OBIADOWA RYBNIK
MENU ŚWIĄTECZNE -WIGILIA
MENU ŚWIĄTECZNE-WIELKANOC
AKTUALNOŚCI-praktyka dla uczniów
Pekao 56 1240 4357 1111 0000 5314 5581
RESTAURACJA - PIZZERIA
"RENATKA"
WARTEX-EWA WARGACKA
ul. G.MORCINKA 16
44-273 RYBNIK
niedaleko tężni solankowej i Zabytkowej Kopalni Ignacy
TEL:32/4213900
693546850
604958311
================
e-mail: restauracja-renatka@wp.pl
===============
RESTAURACJA-PIZZERIA
RENATKA

NAJCZĘŚCIEJ ODWIEDZANY
ORAZ POLECANY LOKAL W RYBNIKU

ZWYCIĘZCA KORONY SMAKOSZA
NAJLEPSZY SMAK POTRAW
2012r
2014 wyróżnienie z certyfikatem
NAJLEPSZY SMAK POTRAW




 
Copyright © 2008 Restauracja RENATKA