MENU RESTAURACJA
HIT NIEDZIELNEGO OBIADU=15,-
w tym
-rosół z domowym makaronem
-kotlet schabowy lub drobiowy
-kluski lub ziemniaczki
-sos borowikowy lub pieczeniowy
-zestaw surówek
-deser lodowy
lub duży wybór deserów
zapraszamy

RR

Najtaniej najsmaczniej

wszystkie dania przygotowujemy na indywidualne zamówienie

polecamy

ZUPY

ZUPA NA DZISIAJ -5,50

SWOJSKI ROSÓŁ Z MAKARONEM

naszego wyrobu-6,50

CZOSNKOWA PO NASZEMU -7,50

CZOSNKOWA CZESKA

/ser żółty,szynka,jajko,grzanki/ -8,50

FRANCUSKA CEBULOWA

z grzankami serowymi na maśle -8,50

PARYSKA KREM SEROWA

z grzankami -8,50

BARSZCZ CZERWONY

czysty -2,50

ŻUREK ŚLĄSKI

z kiełbasą-7,50

GRZYBOWA

z leśnym aromatem -9,50

ZIELONA BROKUŁOWA -7,50

FLACZKI

po staremu-8,50

SWOJSKIE DANIA

DANIE PARYSKIE

/paski drobiowe,pieczarki,ser żółty /

frytki surówka -21,50

SER CAMMEMBERT zapiekany

+ żurawina lub sos czosnkowy

frytki , surówka -19,50

SMAŻONY SER ŻÓŁTY w złotej panierce ,

frytki , surówka +sos czosnkowy -19,50

PLACEK PO WĘGIERSKU

z gulaszem , surówka-20,50

PLACKI GRZYBOWE

w sosie borowikowym surówka -19,50

SZPINAKOWY NALEŚNIK

z mozarellą i pestkami dyni -18,50

NALEŚNIK po parysku

z pieczarkami i sosem serowym -17,50

NALEŚNIK MASKARPONE 

owocowy z polewami–14,50

NALEŚNIK CZEKOLADOWY

dodatkami-14,50

FRANCUSKI NALEŚNIK

crêpes suzette z pomarańczami-14,50

NALEŚNIK BISZKOPTOWY

malinowy z bitą śmietaną–15,50

MIĘSA

ROLADA ŚLĄSKA

w sosie własnym-16,50

PIECZEŃ wp

w sosie własnym-12,50

STEKI wp

w sosie kolorowego pieprzu -15,50

POLĘDWICZKA wp

z nutą serową cammembert -15,50

SZASZŁYK GÓRALA -4,50/kg

MIĘSIWO Z WĘDZARNI

w sosie z jałowcem-16,50

PŁAT MIĘSIWA Z UDZCA Z RUSZTU

w kapuście zasmażanej -16,50

SWOJSKI SCHABOWY

w panierce -11,00

SCHAB Z KURKAMI

w sosie maślano cebulowym -15,50

SCHABOWY

w sosie borowikowym -13,50

SCHABOWY FARMER POD PIERZYNKĄ

z jajkiem sadzonym–12,50

FILET Z KURCZAKA

w panierce -10,00

PIERŚ Z KURCZAKA

z grilla-11,00

KOTLET DE VOLLAI

z serem żółtym w sezamie -12,50

KOTLET HAWAJSKI

z ananasem w kieszeni -12,50

GRECKI KOTLET

z fetą oraz oliwkami –12,50

KOTLET PARYSKI

z pieczarkami oraz serm żółtym -12,50

PIERŚ DROBIOWA

w płatkach migdałowych-12,50

ŻEBERKA

pieczone palce lizać-59/kg

AROMATYCZNY KARCZEK

z rusztu

w wiórkach cebuli -59/kg

RUMSZTYK

z rusztu

w wiórkach cebuli-11,00

GOLONKA

gotowana z musztardą-35/kg

UDKO Z KURCZAKA

pieczone - 100g/3,80

UDKO Z KACZKI – 100g/5,90

RYBY

FILET Z MINTAJA

w panierce 100g/4,50

PSTRĄG FILET

z prażonymi płatkami migdałowymi

na maśle 100g/5,50

PSTRĄG ZŁOCISTY

smażony w całości soute

z masełkiem czosnkowym 100g/5,50

PSTRĄG ZAPIEKANY w folii

z masłem koperkowo-czosnkowym 100g/5,50

STEK Z ŁOSOSIA

soute z masełkiem 100g/7,50

ŁOSOŚ FILET

zapiekany w folii z cytryną 100g/9,50

ŁOSOŚ FILET

w sosie borowikowym 100g/9,50

SOLA NA SZPINAKU -100g/4,50

SOLA FILET soute -100g/5,50

SOLA W PANIERCE 100g/5,50

HALIBUT ZAPIEKANY w folii

z ziołami lub cytrtną -100g/8,50

STEK HALIBUT

smażony soute -100g/8,50

SAŁATKI

jako samodzielne danie


SAŁATKA GRECKA

z fetą -15,50

MIX SAŁAT Z GRANATEM

oraz sosem balsamiko -15,50

SAŁATKA Z GRILOWANYM KURCZAKIEM

w sosie włoskim -15,50

MIX SAŁAT Z ŁOSOSIEM

oraz kaparami - 15,50

SAŁATKA Z SZYNKĄ PARMEŃSKĄ

z melonem po włosku -15,50

MIX SAŁAT Z SEREM PLEŚNIOWYM

niebieskim oraz prażonymi

pestkami dyni 15,50

SAŁATKA Z SEREM CAMMEMBERT

gruszką oraz orzechami -15,50

DODATKI

ZIEMNIACZKI

złociste chrupiące z ziołami -4,50

ZIEMNIAKI PUREE

lub z wody 4,50

ZIEMNIAK ZAPIEKANY

w folii z masłem czosnkowym oraz serem -6,50

KLUSKI ŚLĄSKIE-4,50

RYŻ biały

KASZA GRYCZANA-4,50

RYŻ z prażonym słonecznikiem -6,50

FRYTKI -6,50

ŚLĄSKA KAPUSTA CZERWONA -4,50

SURÓWKA Z KAPUSTY BIAŁEJ -3,50

BUKIET 3 SURÓWEK -6,50

BURACZKI -3,50

SWOJSKA KAPUSTA ZASMAŻANA

czosnek +boczek-4,50

BROKUŁY Z WODY Z MASŁEM -7,50

SZPINAK Z CZOSNKIEM

zapiekany na maśle -7,50

z dodatkiem białej mozzarelli -12,50

PEKIŃSKA Z DODATKAMI -4,50

ŻURAWINOWY SOS -3,00

MASŁO -1,50

MASŁO CZOSNKOWE LUB ZIOŁOWE -3,00

CIEPŁE BUŁECZKI 2szt -3,00

SOSY GORĄCE-150ml

SOS

borowikowy -3,50

z zielonym pieprzem -3,50

pieczeniowy -2,50

pomidorowy -2,50

maślano cebulowy

z kurkami -5,50

cammembert -4,50

cytrynowy -3,50

serowy-rokpol

lub gorgonzola -5,50

jałowcowy -5,50


SOSY ZIMNE-DIPY-100ml

SOS

tatarski -meksykański-gyros-ogrodowy

kebab-czosnkowy-salsa

diabelski ostry-bazyliowy-barbecue

owocowy-czekoladowy -2,00

NAPOJE ZIMNE

PEPSI-COLA

mirinda - 7 up -schweppes

200ml -4,00

LIPTON ICE TEA-

200ml-4,00

WODA MINERALNA

gaz lub n/gaz 300ml-4,00

SOK

pomarańcza - jabłko

porzeczka - grejpfurt

200ml-4,00

KAWA MROŻONA -9,50

PIWO Z BECZKI

TYSKIE 0,5l-5,00

0,30l-3,50

NAPOJE GORĄCE

HERBATA czarna -4,00

HERBATA zielona ,owocowa -4,50

HERBATA z sokiem malinowym -5,50

DZBANEK herbaty -9,50

KAWA -4,50

CAPPUCINO -6,00

GRZANIEC 200ml-6,50






























































































































































































































































































            

 

 

 


   

 


 

Strona Główna
GALERIA
MENU CATERING
JESZ ILE CHCESZ obiady SZWEDZKI STÓŁ menu regulamin
ORGANIZACJA IMPREZ-PRZYKŁADOWE MENU IMPREZA W LOKALU
ZESTAWY OBIADOWE-DOSTAWA NA TELEFON RYBNIK-RADLIN-RYDUŁTOWY-WODZISŁAW-PSZÓW itd
MENU PIZZERIA DOSTAWA NA TELEFON DOWÓZ RYBNIK-RADLIN-RYDUŁTOWY-PSZÓW-WODZISŁAW
W E S E L E -przykładowe MENU
KOMUNIA MENU-restauracja RENATKA-CATERNG
PROMOCJE - GRATISY
TANIE OBIADY-DANIE DNIA codziennie inne dla każdego
STYPA MENU-restauracja RENATKA
OFERTA-dodaj swoją opinię
salka pod imprezę w piwniczce wynajm RYBNIK- RENATKA
MENU RESTAURACJA
CATERING szkolenia-spotkania firmowe PRZERWA KAWOWA-KANAPKI-OBIADOWA RYBNIK
OBIADY-TANIE POSIŁKI PROFILAKTYCZNE DLA FIRM
MENU ŚWIĄTECZNE -WIGILIA
MENU ŚWIĄTECZNE-WIELKANOC
AKTUALNOŚCI-praktyka dla uczniów
Pekao 56 1240 4357 1111 0000 5314 5581
RESTAURACJA - PIZZERIA
"RENATKA"
WARTEX-EWA WARGACKA
ul. G.MORCINKA 16
44-273 RYBNIK
TEL:32/4213900
693546850
665405333
604958311
================
e-mail: restauracja-renatka@wp.pl
===============
RESTAURACJA-PIZZERIA
RENATKA

NAJCZĘŚCIEJ ODWIEDZANY
ORAZ POLECANY LOKAL W RYBNIKU

ZWYCIĘZCA KORONY SMAKOSZA
NAJLEPSZY SMAK POTRAW
2012r
2014 wyróżnienie z certyfikatem
NAJLEPSZY SMAK POTRAW




 
Copyright © 2008 Restauracja RENATKA