|
 |
|
|
|
|
|
 |
MENU RESTAURACJA |
RR MENU DLA DZIECI
ROSOŁEK z makaronem 200ml 7,90- POMIDOROWA z makaronem 200ml-7,90- RYBKA-fileciki z mintaja panierowane /100g/ frytki /150g/ surówka/keczup – 17,90 KOTLECIK drobiowy w panierce /100g/ kluseczki /7szt/ sos pieczeniowy surówka -19,90 NALEŚNIK puszysty z owocami na słodko – 15,90 ZUPY 300ml ZUPA NA DZISIAJ -8,50 SWOJSKI ROSÓŁ Z MAKARONEM-10,50 POMIDOROWA z ryżem lub z makaronem-10,50 ŻUREK chrzanowy z kiełbasą białą I jajkiem z pieczywem-14,50 FLACZKI w kociołku przygotowane tradycynie z pieczywem-17,50 CZOSNKOWA z serem i grzankami -12,50 Barszcz czerwony solo-8,- SAŁATKI SAŁATKA GRECKA z fetą-24,50 /mix sałat feta oliwki czerwona cebula pomidor ogórek sos vinegret/ MIX SAŁAT Z GRILLOWANĄ PIERSIĄ KURCZAKA -26,50 /mix sałat rukola krążki cebuli pomidorek ogórek paski zgrillowanej piersi z kurczaka sos vinegret/ DANIA GŁÓWNE zestawy DANIE ŚLĄSKIE-35,50 Rolada wp/kluski/sos pieczeniowy/czerwona kapusta PIECZEŃ wp-32,50 kluski/sos pieczeniowy lub z zielonego pieprzu/buraczki/chrzan KOTLET DROBIOWY lub SCHABOWY w panierce-33,50 ziemniaki lub kluski/sos pieczeniowy lub pieczarkowo-borowikowy zestaw 3 surówek KOTLET SCHABOWY w panierce-29,50 frytki/zestaw 3 surówek DE VOLAILLE z serem żółtym w sezamie-29,50 frytki/zestaw 3 surówek DANIE PO BAWARSKU-29,50 mięsiwo z wedzarni/ziemniaki puree/ kapusta zasmażana/chipsy z boczku GOLONKA gotowana -4,90/100g lub pieczona-5,80/100g POLĘDWICZKI wp w sosie pieczarkowo-borowikowym-33,50 lub w sosie z zielonego pieprzu ziemniaki puree lub kluski zestaw 3 surówek UDKO Z KACZKI wolno pieczone-35,50 kluski/sos pieczeniowy/buraczki/żurawina PIECZEŃ CIELĘCA w kurkach-39,50 kluski sos śmietanowo-kurkowy zestaw 3 surówek POLICZKI WOŁOWE -35,50 puree ziemniaczane/buraczki/musztarda francuska OZORY WOŁOWE -33,50 w sosie musztardowym lub chrzanowym/ puree ziemniaczane/buraczki lub czerwona kapusta PLACEK ZIEMNIACZANY-27,50 z gulaszem mięsnym lub w sosie grzybowo-borowikowym +surówka DANIE CHŁOPA-31,50 placek ziemniaczany/schabowy w panierce smażony kapusta zasmażana/czipsy z boczku SMAŻONE SERY -29,50 do wyboru żółty mozzarella lub cammembert w panierce/frytki/surówka żurawina lub sos czosnkowy --- ROLADA wp w sosie własnym-23,50/szt PIECZEŃ wp-14,-/szt KOTLET DROBIOWY lub SCHABOWY-14,-/szt DE VOLAILLE z serem żółtym w sezamie-15,-/szt POLĘDWICZKI wp 150g w wybranym sosie-19,50/szt UDKO Z KACZKI wolno pieczone-100g/6,80 PIECZEŃ CIELĘCA 150g w kurkach 28,50/szt POLICZKI WOŁOWE 150g w sosie własnym-19,50/szt OZORY WOŁOWE 150g w sosie musztardowym lub chrzanowym/-19,50/szt RYBY-zestwy FILET Z MINTAJA w panierce -180g-29,50 ziemniaki puree lub frytki/surówka z kiszonej lub białej kapusty PSTRĄG -32,50 do wyboru ; w panierce/w mące/z masłem czosnkowym/z masłem koperkowym zestaw 3 surówek/frytki STEK Z ŁOSOSIA z grilla 180g -32,50 ćwiartki ziemniaka złociste/mix sałat z rukolą I pomidorkiem POLĘDWICA Z DORSZA 180g -32,50 na maśle w mące z czosnkiem niedzwiedzim frytki lub puree ziemniaczane/zestaw 3 surówek --- FILET Z MINTAJA w panierce 100g/7,50 PSTRĄG 100g/7,50 STEK Z ŁOSOSIA z grilla 100g/10,50 POLĘDWICA Z DORSZA 100g/13,- DODATKI ZIEMNIAKI z koperkiem- 7,- ZIEMNIAKI pure z masłem 7,- KLUSKI ŚLĄSKIE /12szt/-7,- RYŻ-KASZA GRYCZANA-7,- RYŻ Z PRAŻONYM SŁONECZNIKIEM-7,- FRYTKI-DUFINKI 200g-7,- ŁÓDECZKI ZIEMNIACZANE ZŁOCISTE-7,- ŚLĄSKA kapusta czerwona -5,50 SURÓWKA z kapusty białej-kiszonej-buraczki -5,50 ZESTAW 3 SURÓWEK -9,50 MIZERIA -9,50 MIX WARZYW gotowanych-9,50 MIX SAŁAT z rukolą/pomidorek/sos vinegret-6,50 KAPUSTA zasmażana z czosnkiem i boczkiem-6,50 ŻURAWINA ,MASŁO CZOSNKOWE LUB ZIOŁOWE -3,50 PIECZYWO porcja-2,50 SOSY GORĄCE-150ml pieczarkowo-borowikowy-7,50 z zielonym pieprzem -7,50 pieczeniowy -7,50 kurkowowo-śmietanowy -9,50 carbonara -7,50 musztardowy lub chrzanowy -7,50 SOSY ZIMNE-DIPY-100ml-3,00 1000 wysp-remulada-meksykański-piri piri-arabski-serowy chilli-tajski-island kebab-czosnkowy-pomidorowy-salsa-gyros-chilli-sambalem-bazyliowy-barbecue owocowy-czekoladowy DESERY -12,50 LODY smakowe z dodatkami-12,50 NAPOJE GORĄCE Kawa parzona czarna lub biała 6,- Kawa espresso 6,50 Kawa rozpuszczalna z mleczkiem 6,- Latte kawa -7,50 Kawa cappuccino -6,50 /przygotowana z bitą pianą z mleka/ Cappuccino con panna -6,50 /kawa z dodatkiem bitej śmietany/ Czarna herbata 6,- Zielona herbata 6,- Owocowa herbata 6,- Miętowa herbata 6,- KAWA MROŻONA kawa mrożona z dodatkiem bitej śmietany-10,50 Kawa mrożona z lodami śmietankowymi i bitą śmietaną -12,50 NAPOJE ZIMNE 6,- Soki owocowe; pomarańcza, jabłko, grapefruit, czarna porzeczka, Pepsi ,7Up , Mirinda ,Lipton Ice Tea , schweppes tonic Woda mineralna gazowana /z cytryną / Woda mineralna n/gaz / z cytryną PIWO Tyskie klasyczne /piwo lane/ 0,50l-8,50 ; 0,30l-6,50 PIWO BUTELKOWE Lech Premium -8,- Tyskie -8,- Żywiec -8,- Warka clasik czerwona -8,- Raciborskie klasyczne warzone -8,- Desperados 0,40l -8,- Tyskie radler cytryna -8,- PIWO BEZALKOHOLOWE 0% =8,- Karmi (piwo butelkowe) Żywiec Piwa smakowe WINO 150ml -12,50 Wino białe , czerwone , różówe półsłodkie ,półwytrawne , wytrawne INFORMACJA O ALERGENACH I PRODUKTACH POWODUJĄCYCH NIETOLERANCJE POKARMOWE Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, przedstawiamy listę alergenów. LISTA ALERGENÓW: 1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne. 2. Skorupiaki i produkty pochodne. 3. Jaja i produkty pochodne. 4. Ryby i produkty pochodne. 5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne. 6. Soja i produkty pochodne. 7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą). 8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy Queensland i produkty pochodne. 9. Seler i produkty pochodne. 10. Gorczyca i produkty pochodne. 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne. 12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2. 13. Łubin i produkty pochodne. 14. Mięczaki i produkty pochodne. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz prawdziwy i ziołowy, majeranek, oregano, bazylia, vegeta, maggi. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wykaz alergenów występujących lub mogących występować w daniach i produktach dostępny na barku RR
|
|
Pekao 56 1240 4357 1111 0000 5314 5581
RESTAURACJA - PIZZERIA
"RENATKA"
WARTEX-EWA WARGACKA
ul. G.MORCINKA 16
44-273 RYBNIK
niedaleko tężni solankowej i Zabytkowej Kopalni Ignacy
TEL:32/4213900
693546850
604958311
================
e-mail: restauracja-renatka@wp.pl
===============
RESTAURACJA-PIZZERIA
RENATKA
NAJCZĘŚCIEJ ODWIEDZANY
ORAZ POLECANY LOKAL W RYBNIKU
ZWYCIĘZCA KORONY SMAKOSZA
NAJLEPSZY SMAK POTRAW
2012r
2014 wyróżnienie z certyfikatem
NAJLEPSZY SMAK POTRAW
|
|
|
|