RR-Rybnik PRZYKŁADOWE MENU-WIGILIA OFERUJEMY PAŃSTWU CATERING DO DOMU , SPOTKANIE OPŁATKOWE W NASZEJ RESTAURACJI W ZAKŁADZIE PRACY LUB W SZKOLE CATERING WIGILIJNY DO WYBORU 2022 ZUPY 1litr barszcz czerwony swojski czysty na zakwasie=29,90 rosół rybny z grzankami na maśle=39,90 krem borowikowa z grzankami na maśle=49,90 rosół z makaronem ręcznie robionym =39,90 uszka grzybowe do zupy=10szt=18,00 RYBY świąteczny karp dzwonka /250g/=24,75 smażony panierowany=99,00/kg filet z karpia wigilijny ze skórą /200g/= 25,80smażony w panierce=129,00/kg pstrąg w całości smażony soute z masłem koperkowym=69,00/kg pstrąg w całości zapiekany w folli z masłem czosnkowym=69,00/kg pstrąg panierowany złocisty w panierce smażony=65,00/kg łosoś dzwonka z pieca w ziołach /250g/=32,25 =129,00/kg łosoś filet soute /200g/=33,80,- =169,00/kg sola przekładana szpinakiem zapiekana z białą mozzarellą=89,00/kg filet dorsza 200g=31,-zapiekany na na maśle z czosnkiem niedźwiedzim =155,00/kg INNE DANIE nasze ręcznie robione pierogi z kapustą i leśnymi świątecznymi grzybami opiekane na złoto lub gotowane=54,-/kg /około 15szt/ szlachetny krokiet z kapustą oraz grzybami =54,90/kg /5szt/ 1szt krokiet=11,- /200g/ krokiet z pieczarkami oraz serem żółtym=54,90/kg /200g/ kapusta z grzybami wigilijna=53,-/kg bigos staropolski z grzybami=53,-/kg
SAŁATKI=49,90=5 porcji /1 litr / śledziowa z ziemniakami cebulą ogórkiem kiszonym królewska śledziowa z jabłkiem sałatka gyros z kurczakiem pekińską kukurydzą świąteczna śledziowa z fasolą i buraczkami z makaronem tortellini ,pomidorkiem ,ogórkiem zielonym w sosie z czosnkiem brokułowa z kurczakiem w sosie czosnkowym sałatka z czerwonej fasoli z kukurydzą i selerem sałatka jarzynowa sałatka pieczarkowa z jajkiem NA ZIMNO=1 półmisek=5porcji /500ml/ śledz w oleju z cebulką=31,90 śledz w śmietanie=33,90 śledz pod pierzynką z buraczków=33,90 śledz po japońsku=39,90 ryba po grecku=49,90 karp filet w galarecie=49,90 łosoś filet w galarecie=59,90 kurczak w galarecie=42,50 rożki z szynki z farszem chrzanowym=42,50 INNE POTRAWY ŚWIĄTECZNE udka drobiowe faszerowane kurkami=19,-/szt udka z kaczki z pieca=89,00/kg schab faszerowany śliwką =75,00/kg rolada wieprzowa =16,90/szt rolada wołowa w sosie własnym=19,90/szt policzki wołowe =99,-/kg pieczeń wieprzowa z udzca=69,00/kg pieczeń z karczku =69,-/kg sos leśny grzybowy 1litr=54,50 sos pieczeniowy 1litr=44,50 NA SŁODKO zamówienia w restauracji lub e-mail restauracja-renatka@wp.pl tel324213900 ; 694546850 ; 604958311 RR ************************************************************ 
|