*************************************************************** 02/ koryto mięsne + sałatki np /10osób szaszłyki drobiowe z boczkiem z papryką cebulą kolorowe -3sz kotlet dr z gruszką i żurawiną w szynce szwarcwaldzkiej 2szt kotlet schabowy tradycyjny =2szt polędwiczki wp w sosie kurkowym-3 porcje udka drobiowe faszerowane fetą- 2szt kotlet de vollai z serem żółtym w sezamie 2szt sałatka z torttellini 1duży kielich sałatka gyros z kurczakiem 1 duży kielich -
CAŁOŚĆ=375- ************************************************************** 03/półmisek mięsny+sałatki-np /10osób kotlety faszerowane pieczarkami 2szt kotlety de volaille serem żółtym w sezamie-2szt ser camembert panierowany + żurawina-2szt ozory wołowe w sosie musztardowym-3szt udka kacze pieczone- 3szt polędwiczki wp w sosie z zielonego pieprzu-3p sałatka grecka z fetą sałatka makaronowa z kurkami CAŁOŚĆ=399,- ****************************************************************  04/ przykładowy catering np10osób rolada wp 3szt rolada wołowa 3szt pieczeń wp z szynki 2szt kotlety schabowe tradycyjne w panierce=2szt kotlet de volaille z serem żółtym w sezamie=2szt polędwiczki wp w sosie kurkowym-3porcje kluski-10porcji sos z rolad 1,50 litra zestaw surówek:z kapusty czerwonej,mix sałat w sosie vinegret,buraczki 10p CAŁOŚĆ=497,- --------------------------------------------------- 05/ przykładowy catering 10 osób udka kacze z jabłkami zapiekane -3szt rolady wp – 3szt rolada dr faszerowana serem camembert +żurawina w szynce szwarcwaldzkiej -2szt pieczeń cielęca w sosie własnym maślanym-0,40kg kotlety dr faszerowane pieczarkami i serem żółtym-2szt polędwiczki wp w sosie kurkowym-0,40kg kluski białe i czarne - 10p sos pieczeniowy-1,5 litra kapusta czerwona,surówka z kapusty białej,buraczki -10p CAŁOŚĆ 499,- -------------------------------------------------- 06/ przykładowe menu catering-10 osób steki łososia z rusztu -3szt ser camembert w cięście francuskim+sos żurawinowy- 3szt kule dr faszerowane szpinakiem i serem feta-2szt kotlety de volaille z serem żołtym w sezamie-2szt kotlety drobiowe nadziewane warzywami orientalnymi -2szt sznycle z piersi indyczej w sosie śmietanowo pieczarkowym-6porcji CAŁOŚĆ=366,- ------------------------------------------------------------------------------ 07/ catering-przykładowy zestaw 10 osób kotlet schabowy soute smażony z kurkami w sosie maślano cebulowym -5szt kotlet de volaille z serem w sezamie -3szt kotlet de volaille z masłem pietruszkowym-3szt /podajemy w całości/ nuggetsy drobiowe z posypką sera żółtego-3porcje zawijasy drobiowe/pałki/ w szynce -5szt sałatka tortellini ze świeżym szpinakiem pomidorkiem i jajkiem-1kielich sałatka mix sałat z grilowanym kurczakiem-1kielich CAŁOŚĆ=449,-  08/ przykładowe menu-catering-zimne przkąski -10p półmisek koreczków serowych-10szt + z szynką-10szt jaja faszerowane mix -10 połówek jaj kurczak w galarecie-5szt roladki z szynki z kremem chrzanowym w galarecie-5szt ptysie faszerowane serkiem +szczypiorek rzodkiewka itp-10szt CAŁOŚĆ=269, -------------------------------------------------------------------------------------------------------- 09/ catering-zestaw /np na 10 osób/ szaszłyki z karczku i boczku kolorowe-3szt kotlet de vollai z serem żółtym w sezamie-2szt kule drobiowe faszerowane szpinakiem i białym serem mazzarella w panierce panko-2szt udka dr faszerowane kurkami-3szt kotlet schabowy w panierce migdałowej-2szt camembert z orzechami włoskimi i żurawiną zapiekany w cieście francuskim + sos żurawinowy-3szt CAŁOŚĆ 298,- ----------------------------------------------------- 10/ menu-catering /np na 10osób/GRILL żeberka pieczone-1/2kg w kapuście karczek pieczony z grila z cebulką-1/2kg skrzydełka złociste chrupiące w cieście +sos diabelski-10szt kiełbaski wiejskie w pastrze boczku-3szt krupnioki zapiekane w kapuście kiszonej oraz w plastrze boczku-3szt cacyki z ogórkiem zielonym-1 kielich średni chleb prosto z pieca zapiekany z serem żółtym oraz z masłem czosnkowym CAŁOŚĆ=315,-- ------------------------------------------------------------ 11/ zestaw-menu przykładowe / np 10 mosób / schab w placku ziemniaczanym w sosie borowikowym-3zt kotlet z piersi z papryką oraz salami w cieście naleśnikowym-3szt rolada drobiowa faszerowana kapustą kiszoną w szynce szwrcwaldzkiej-3szt kule drobiowe faszerowane serem mozzarella i szpinakiem-3szt sałatka z tortellini szynką serem kukurydza ogórkiem zielonym pomidorkiem -1kielich sałatka z kurczaka na ryżu z prażonym słonecznikiem-1kielich -
CAŁOŚĆ=364,- ---------------------------------------------------------------------------------------------------- 12/ catering-menu /np na 12 osób/ rolady wp 4szt rolady wołowe=4szt kotlet de vollai z serem żółtym w sezamie-2szt kotlet faszerowany pieczarkami -2szt udka z kaczki pieczone-3szt polędwiczki wp w sosie kurkowym-4szt kluski białe i czarne-12porcji sos pieczeniowy-2litry kapusta czerwona ,surówka z białej kapusty,buraczki-12p -
CAŁOŚĆ=665,-
13/ catering przykładowy /np na 8 osób / udka z kaczki pieczone w jabłkach -3szt policzki wołowe z musztardą francuską-3szt cielęcina w sosie kurkowym -3szt camembert w cieście francuskim z orzechami włoskimi i żurawiną+sos żurawinowy-2szt steki z łososia z rusztu z masełkiem i cytryną -2szt mix sałat z rukolą i pomidorkiem koktailowym 8porcji-śr kielich sałatka z pieczonym burakiem karmeliowaną gruszką oraz fetą 8porcji śr kielich CAŁOŚĆ=399, ------------------------------------------------------------
15/ zestaw-menu przykładowe / np 10 mosób / półmisek mięs pieczonych w plastrach na zimno+szyneki 3 rodzaje i sery mix - 0,50kg śledz po japońsku-7szt rożki z szynki faszerowane kremem chrzanowym w galarecie-5szt ozór wołowy w galarecie-5szt tatar z cebulką i ogórkiem konserwowym-0,40kg jajka faszerowane mix-10połówek -
CAŁOŚĆ=267,- -------------------------------------------------- 16/ zestaw przekąski na imprezę / np. 10 osób/ ptysie faszerowane /twarożek z pomidorami ,papryką ,z czosnkiem ,szczypiorkiem /=10szt sakiewki z ciasta francuskiego ze szpinakiem i serem białym mozarella lub kurczakiem ,prażonym słonecznikiem i serem pleśniowym albo serem camembert gruszką i żurawiną =10szt pizzerinki mix kolorowe=10szt roladki z wędzonego łososia z serkiem+ogórek zielony zawinięte w cieście naleśnikowym ze szpinakiem=10szt CAŁOŚĆ=349,- nowe ceny 01-pażdziernik-2022 catering dania gorące | z dowozem prosto na stół UŁÓŻ WŁASNE MENU; półmisek mięs pieczonych KORYTO MIĘSNE /można komponować z dowolnie wybranych mięs / kule drobiowe ze szpinakiem i białym serem mozarella polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowo-borowikowym polędwiczki w sosie pieprzowym polędwiczki w sosie kurkowym warkocz z polęwiczki wp oraz piersi indyczej w sosie kurkowym pierś z kurczaka w sezamie, orzechach lub wiórkach kokosowych ser cammembert zapiekany w panierce+sos tatarski kotlet de vollai z serem żółtym w sezamie kotlet dr faszerowany pieczarkami kotlet de vollai z serem żółtym+pieczarki kotlet z piersi kurczaka z papryką czerwoną na ostro oraz salami po "węgiersku" kotlet z piersi kurczaka faszerowny fetą oraz oliwkami po "grecku" kotlet z piersi kurczaka z serem żółtym oraz szynką kotlet z piersi kurczaka faszerowny szpinakiem z czosnkiem kotlet z piersi kurczaka z serem żółtym w chrupiącym cieście naleśnikowym+sezam rolada ze schabu naszpikowana pistacjami w płaszczyku z boczku rolada wołowa drobiowa lub wieprzowa w sosie własnym lub borowikowym rolada dr hawajska faszerowana ananasem ,szynką konserwową porą i kukurydzą z nutą curry rolada drobiowa faszerowana kapustą kiszoną i boczkiem w szynce szwarcwaldzkiej rolada ze schabu faszerowana orzechami paskami szynki szwarcwaldzkiejżurawiną gruszką i serem camembert rolada ze schabu faszerowana suszonymi pomidorami fetą oraz oliwkami rolada drobiowa faszerowana serem camembert gruszką i żurawiną w szynce szwarcwaldzkiej rolady z karkówki faszerowane cebulą i boczkiem rolady z karkówki faszerowane paskami mięsiwa z wędzarni ogórka kiszonego i cebuli rolady dr faszerowane warzywami orientalnymi-5 smaków udko z kurczaka pieczone udko z kurczaka faszerowane pieczarkami i seremżółtym udko z kurczaka faszerowane kurkami udko z kaczki pieczone udko z kaczki w sosie śliwkowym udko z kaczki lub pierś z kaczki w sosie teriyaki piersi kacze 5 smaków w warzywach orientalnych bambusie z imbirem pałki z kurczaka w cieście+sezam pikantne lub łagodne żeberka pieczone w kapuście z boczkiem+czosnek golonko gotowane lub pieczone kaczka faszerowana jabłkami i rozmarynem kaczka z pieca szaszłyk drobiowy+boczek+cebula boczek-rolada faszerowany i pieczony pieczeń bawarska w kapuście zasmażanej z czosnkiem pieczeń wieprzowa w sosie własnym pieczeń indycza kolorowa faszerowana warzywami pieczeń indycza faszerowana wątróbką i jabłkami z rozmarynem pieczeń ze schabu faszerowana śliwkami lub morelą
|
karczek szpikowany boczkiem -
karczek po węgiersku w sosie paprykowym na ostro z cebulą -
schab soute w wiśniach schab złocisty w panierce z bułki tartej lub panierce orzechowej schab soute z kurkami w sosie maślano cebulowym -
schab tulipan-pieczeń faszerowana orzechami oraz żurawiną kotlet schabowy w placku ziemniaczanym+sos grzybowo-borowikowy -
pieczeń cielęca z winogronami -
pieczeń cielęca z pomarańczami -
pieczeń cielęca po staropolsku z cebulką dymką i czosnkiem w sosie własnym-maślano śmietanowym -
pieczeń cielęca w sosie borowikowym -
sznycle cielęce z jajkiem sadzonym i krążkiem cytryny -
ozory wieprzowe lub wołowe smażone w maśle lub w sosie musztardowym ,chrzanowym lub koperkowym -
udka z kurczaka faszerowane serem feta lub boczkiem udka kurczaka faszerowane kurkami udka kurczaka faszerowane pieczarkami i serem żółtym udka kurczaka faszerowane szpinakiem z białym serem mozarella -
bogracz wołowy -
flaczki -
leczo -
bigos -
fasolka po bretońsku -
grochówka -
potrawka z kurczaka w sosie śmietanowym -
potrawka z kurczaka w warzywach orientalnych lub w sosie pieczarkowym -
pstrąg filet w migdałach -
pstrąg pieczony w całości w panierce lub w folli z masłem czosnkowym -
dorsz filet w złotej panierce dorsz filet z czosnkiem niedzwiedzim w panierce naleśnikowej z mąki kukurydzianej -
filet mintaj smażony w panierce z ciasta naleśnikowego+sezam filet mintal w złotej panierce z bułki tartej -
łosoś filet z rusztu łosoś filet z rusztu na szpinaku łosoś stek-dzwonka z rusztu -
pulpeciki rybne z dorsza lub z mintaja w sosie pomidorowo koperkowym CATERING - przekąski Zapraszamy przyjdz do nas pomożemy w wyborze menu - wędliny oraz sery rozmaite na półmiskach
- koreczki serowe ,z pieczarkami owocowe mix itp
- tatar z cebulką ogórkiem konserwowym
- śledż w oleju ,po japońsku ,w śmietanie ,z jabłkiem ,z buraczkami ,pod pierzynką itp
- rolada serowa kolorowa
- rolada z boczku pieczonego faszerowana mięsem mielonym
- pieczeń mięsna "rzymska"
- pieczeń ze schabu mięsno-warzywna
- w galarecie:kurczak ,ozorek ,szynka faszerowana serkiem śmietanowym z czosnkiem lub kremem chrzanowym
- jaja faszerowane:łososiem,kawiorem,pastą serowo-czosnkową ,krewetkami ,awokado ,tuńczykiem ,pieczarkami
pomidory nadziewane-różne kompozycje farszu np sałatka jarzynowa ,ryżowa ,meksykańska itp - pomidory zapiekane w piekarniku z mięsem mielonym ryżem pietruszką i serem mozarella
- słupki ogórki zielone faszerowane twarożkiem śmietanowym z rzodkiewką zieloną cebulką
- krążki ogórka zielonego faszerowane twarożkiem oraz łososiem wędzonym
- ptysie faszerowane /twarożek z pomidorami ,pasta z papryki ,z czosnkiem ,szczypiorkiem /
- melon z szynką parmeńską rukolą i białą mozarellą
- pasztet domowy w galarecie
- smalec domowy w chlebie
- pikantne kuleczki mięsne faszerowane serem ,oliwkami lub papryką w sosie-dip do wyboru
- plastry schabu pieczonego faszerowanego śliwkami i morelami
- schab pieczony w wiśniach -podany w plastrach na zimno
- kuleczki serowe w posypce ziołowej ,wersji pikantne lub orzechowej
- babeczki przekąskowe faszerowane pastami
- różyczki z ciasta francuskiego do wyboru ; z salami i papryką ,z szynką i serem camembert , z łososiem ,z cukinią i serem pleśniowym
- sakiewki z ciasta francuskiego ze szpinakiem i serem białym mozarella lub kurczakiem ,prażonym słonecznikiem i serem pleśniowym albo serem camembert gruszką i żurawiną
- gniazdka boczku z wędzoną śliwką
- roladki z wędzonego łososia z serkiem+ogórek zielony zawinięte w cieście naleśnikowym ze szpinakiem
- frykadelki z mięsa mielonego nadziewane serem mozarella i pieczarki lub oliwka z fetą na patyczku w sezamie
- półmisek ryby po grecku
|
SAŁATKI w kielichach DUŻY=59,- ŚREDNI=49- MAŁY=39,- - PIECZARKOWA Z JAJKIEM
- SAŁATKA Z LISTKAMI SZPINAKU POMIDORKIEM I JAJKIEM
- SAŁATKA ZE ŚWIEŻYM SZPINAKIEM GRANATEM I FETĄ
- SAŁATKA Z ŁOSOSIEM WĘDZONYM JAJKIEM I AWOKADO
- SAŁATKA Z PIECZONYM BURAKIEM KARMELIZOWANĄ GRUSZKĄ ORAZ FETĄ
- FRANCUSKA SAŁATKA NICEJSKA Z TUŃCZYKIEM
- Z KAWAŁKAMI SMAŻONEGO SERA CAMEMBERT ORAZ ŻURAWINY I ORZECHÓW WŁOSKICH
- Z GRILOWANĄ CUKINIĄ ORAZ FETĄ
- SAŁATKA GYROS WARSTWOWA KOLOROWA
- Z PALUSZKAMI KRABOWYMI-SURIMI AWOKADO I JAJKIEM
- RYŻOWA Z KURCZAKIEM ORAZ PRAŻONYM SŁONECZNIKIEM NA MAŚLE
- MIX SAŁAT Z GRILOWANYM KURCZAKIEM POMIDORKIEM KOKTAILOWYM OGÓRKIEM ZIELONYM I Z GRZANKAMI
- Z BROKUŁAMI Z KURCZAKIEM GOTOWANYM W SOSIE MAJONEZOWO CZOSNKOWYM
- GRUSZKI ,ORZECHY WŁOSKIE SELER NACIOWY NA SAŁACIE
- ŚLEDZIOWO ZIEMNIACZANA Z OGÓRKIEM KISZONYM I CEBULKĄ
- NA SAŁACIE Z POMIDORKIEM,RUKOLĄ , BIAŁYM SEREM MOZZARELLA ORAZ SOSEM BALSAMICO
- Z TUŃCZYKIEM ,JAJKO ,OGÓREK KONSERWOWY SZALOTKA CZERWONA CEBULA KUKURYDZA NA SAŁACIE Z SOSEM MAJONEZOWYM
- GRECKA Z FETĄ
- MEKSYKAŃSKA PIKANTNA Z FASOLĄ ,PIERSIĄ KURCZAKA,PAPRYKĄ NA RYŻU
- WIELOBARWNA SAŁATKA MAKARONOWA Z SZYNKĄ KONSERWOWĄ WARSTWOWA
- SAŁATKA HAWAJSKA SZYNKA+ANANAS+PORA Z MAKARONEM
- SAŁATKA Z PORAMI ORAZ JAJKIEM+KUKURYDZA+OGÓREK KONSERWOWY
- ZIEMNIACZANA PO BAWARSKU Z ZIEMNIAKAMI BOCZKIEM ORAZ KOPERKIEM
- WĘDZONA PIERŚ + SAŁATA LODOWA +KUKURYDZA+SOS MAJONEZOWY
- TORTELLINI Z OGÓRKIEM ZIELONYM Z POMIDORKIEM+SOS JOGURTOWY CZOSNKIEM
- SAŁATKA Z GRILOWNĄ PIERSIĄ KACZĄ Z GRUSZKĄ ŻURAWINĄ RUKOLĄ PŁATKAMI BURACZKÓW
- SAŁATKA JARZYNOWA
|
SAŁATKI w kielichach DUŻY=65,- ŚREDNI=55- MAŁY=45,- - SAŁATKA Z MAKARONEM CHIŃSKIM RYŻOWYM KREWETKAMI CZOSNKIEM NA MAŚLE PIETRUSZKĄ POMIDORKIEM CYTRYNĄ
- MAKARONOWA Z KURKAMI I SOSEM CEBULOWO MAŚLANYM
Pekao 56 1240 4357 1111 0000 5314 5581 zamówienia przyjmujemy ; -w restauracji RENATKA -e-mail restauracja-renatka@wp.pl -telefonicznie jedynie robimy rezerwacje dowozu na dany dzień i godzinę 32-4213900 ; 604958311 | reklamacje cateringu-potraw należy zgłosić w tym samym dniu ze względu na specyficzną grupe towarową do godz 22oo pod nr tel 32 4213900
|
|
|
|
|